Vissza a főoldalra

Szerény, de izgalmas kincseskamra várja azokat, akik hagyományaink felfedezésre indulnak a kanonoki házba.

A veszprémi székesegyház több mint ezeréves története során számos átalakuláson ment keresztül. Talán fel sem ismernénk, ha hirtelen visszacsöppennénk a múltba. Most azonban megelevenedik az ezeréves múlt egy röpke időszaka, a barokk székesegyházé, hogy a látogatók személyesen tapasztalhassák meg a barokk kor lenyűgöző szépségeit. A kiállított tárgyak között találhatók a veszprémi székesegyház egykori orgonájának díszítőszobrai is, négy apró gyermekangyal Az egykor az orgonaház csúcsán, szédítő magasságban álló szobrokon különös feliratok láthatók. Vajon kik és mikor firkálták össze őket? Erre és még sok más rejtélyre keressük a válaszokat.

A különleges kiállítás nemcsak a művészetkedvelők számára nyújt felejthetetlen élményt, hanem azoknak is, akik a történelmi emlékek mélyebb rétegeibe is szeretnének bepillantani.

Minden egyes műtárgy a barokk korszak emléke, megszólít minket és megidézi a székesegyház egykori pompáját és értékeit. A kiállítás nemcsak a veszprémi egyházmegye történelméről mesél, hanem arról a felelősségről is szól, amely generációkon át meghatározza Veszprém kulturális identitását.

A Biró-Giczey Ház kiállításai díjmentesen látogathatók.

Nyitvatartás:

  • hétfő: zárva
  • kedd-péntek: 17-19
  • szombat-vasárnap: 10-18
hu_HU